Expositie Jan Mankes in de nabijheid van Oranjewoud

Expositie Jan Mankes in de entreeruimte van Huize Oranjewoud, een kleine presentatie met verschillende werken van Jan Mankes

De kunstcollectie van Stichting FB Oranjewoud (de vroegere Friesland Bank collectie) omvat behalve moderne en hedendaagse kunst, een groot aantal historische objecten. Binnen deze diverse verzameling is een kerncollectie aanwezig welke gevormd wordt door Friese en Noord-Nederlandse kunst. FB Oranjewoud streeft er naar om kunst van betekenis voor Friesland in haar kunstverzameling op te nemen. Het werk van Jan Mankes met zijn zeldzame kwaliteit valt daaronder.

De stichting is verheugt dat zij in de periode 2018 – 2020 verschillende werken van Jan Mankes kon verwerven. Van de erven van Jan Mankes werd bijvoorbeeld een groot aantal tekeningen, etsen en houtsneden aangekocht, tezamen met de originele houtblokken en etsplaten. Om dit bijzondere bezit met u te delen, maakte FB Oranjewoud in de entreeruimte van Huize Oranjewoud een kleine presentatie met verschillende werken van Jan Mankes.

U bent van harte welkom om de presentatie te komen bekijken. Deze  is op dinsdagen en donderdagen vanaf dinsdag 29 juni tot en met donderdag 23 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Aanmelding per mail

U kunt per email aanmelden bij Landgoed Oranjewoud: info@landgoedoranjewoud.nl. Graag in de email aangeven wanneer u wenst te komen (zie daarvoor het schema), o.v.v. uw naam en telefoonnummer. Bij uw aanmelding per mail dient u aan te geven op welke datum u wilt komen en op welk tijdstip, te weten 14:00uur / 14:30 uur / 15:00 uur / 15:30 uur. Maximaal 4 personen per aanmelding. Gelieve het schema hieronder te raadplegen in verband met beschikbaarheid.

Hierna ontvangt u per email een bevestiging, deze bevestigingsmail is tevens uw entreebewijs. Aan uw boeking zijn geen kosten verbonden. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn dan vragen wij u dit bij ons te melden, zodat we andere bezoekers de gelegenheid kunnen geven te komen.

Beschikbaarheid

Voor actuele beschikbaarheid klikt u hier:

Kalender expositie Jan Mankes 

Punten van aandacht

Graag vragen wij u bij uw bezoek de volgende regels in acht te nemen.

  • De presentatie is te bekijken in de entree van het landhuis. Helaas is verdere toegang tot het landhuis niet mogelijk.
  • In het kader van de Corona-maatregelen willen we deze tijdsblokken zo efficiënt mogelijk inplannen, we willen u dan ook vragen een half uur te rekenen voor uw bezichtiging. Dat betekent dat de laatste bezichtiging vanaf 15.30 uur ingepland kan worden. Op deze wijze kunnen we de doorstroom zo goed mogelijk hanteren.

De presentatie is deze zomer gelijktijdig te bekijken met de Jan Mankes tentoonstelling in Museum Belvédère; ‘De dieren en de ziel der dingen’. Hoewel de presentatie in Huize Oranjewoud maar beperkt toegankelijk is, hopen wij u niettemin deze zomer te mogen verwelkomen. Na de zomerperiode blijft de presentatie op afspraak toegankelijk.

Route en parkeren

Voor de routebeschrijving naar het landgoed en parkeerinformatie klikt u hier: Routebeschrijving Landgoed Oranjewoud – Presentatie Jan Mankes 2021

terug